Om Guldalliansen 

Guldalliansen är ett förbund av guldsmedsbutiker som värnar om guldsmedsyrket och dess genuina hantverk. Med engagemang och kunskap vill Guldalliansen och dess medlemsbutiker kommunicera fördelarna av att gå till en erfaren guldsmed.

Guldalliansen startades 2012 på initiativ av NSG AB. Idag har vi över 80 medlemsbutiker runt hela Sverige som alla står för hantverksskicklighet, design, hållbarhet och unika smycken som bärare av minnen och uttryck.

Guldalliansen är av den bestämda åsikten att ett smycke tillverkat av en duktig guldsmed är av betydligt högre kvalité, har längre livslängd och innehåller hälsosammare ämnen än ett bijouterismycke. Vidare arbetar Guldalliansen med hållbarhet genom att sträva efter att alltid arbeta med återvunna och konfliktfria ädelmetaller.

Genom att rikta ett strålkastarljus mot personligt tillverkade smycken och det hantverk som ligger till grund för dessa, vill Guldalliansen öka det allmänna intresset och lyfta upp hantverksskicklighet, design, hållbarhet och unika smycken som bärare av minnen och uttryck.

Vår vision

Guldalliansen värnar om guldsmedsyrket och dess genuina hantverk med målet att öka intresset för personligt tillverkade smycken.


Våra medlemsbutiker står för trygghet, korrekt värdering, kunskap och talang. De hjälper dig mer än gärna. 

kontakta någon av våra guldsmeder

Visste du att?

1 gram guld kan slås så tunt att det täcker en yta av 1 kvadratmeter.

Gör om ditt guld

Hos guldsmederna i Guldalliansen kan du alltid lämna in dina gamla smycken för att göra om dem till nya.

Sälj ditt guld

Vill du sälja guld - vänd dig till en av våra medlemsbutiker för en korrekt värdering.

Miljövänlig återvinning

Miljövänlig återvinning

Vi tar hand om ditt guld på bästa möjliga sätt med hänsyn till miljön.